Jak nie marnować żywności?
Zapraszamy wraz ze Stowarzyszeniem Przyjaciół Dzielnicy Kokoszki na spotkanie z cyklu "Bliżej natury". Joanna Jarzyńska poprowadzi spotkanie na temat ekologicznych skutków marnowania żywności oraz sposobów na ograniczenie tego istotnego problemu.
Program warsztatów:
Część I prelekcja
1. Ile żywności marnuje się w Polsce i na świecie?
2. Jakie są ekologiczne skutki manowania żywności?
3. Jak konsument może ograniczyć marnowanie jedzenia?
Część II warsztaty w formie dyskusji
1. Jaką żywność najczęściej wyrzucasz?
2. Jakie kroki mogę podjąć aby marnować mniej żywności?
3. Od czego zacznę?
Część III podsumowanie
1. Zasada 3P niemarnowania żywności
- Planuj (np. rób zakupy z listą)
- Podziel (np. jadłodzielnie)
- Przechowuj
2. Jak nie marnować w Święta - zaplanyj Wielkanoc!
Joanna Jarzyńska - dietetyk i kulturoznawca, prowadzi gabinet dietetyczny w Kiełpinie Górnym. Wierzy, że zdrowy człowiek może wnieść nową, pozytywną jakość w otaczający nas świat.
Wstęp wolny!
Data wydarzenia:
26.03.2019
Godzina rozpoczęcia:
17.30
Udostępnij: