Wideo spotkanie z Martą Dymek #gdanskczyta
Masz dość długich list trudno dostępnych składników?
Nie chcesz rezygnować z ulubionych, tradycyjnych smaków?
Jadłonomia po polsku udowadnia, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i smaczna jak pierogi ruskie!
To nie tylko inspirujące przepisy, ale również porady, które ułatwią gotowanie i sprawią, że będzie łatwe, zrozumiałe i pyszne. Teraz już wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić iście rewolucyjny pasztet bez pieczenia oraz dlaczego kilka kawałków słodkiej dyni tak świetnie sprawdzi się w bigosie! (Wydawnictwo ZNAK)
Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków, tłumaczeń i wydań zagranicznych . Od dziesięciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi, a od 2015 roku prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ "Zielona Rewolucja Marty Dymek". W 2019 roku została ambasadorką kampanii RoślinnieJemy. Na co dzień angażuje się we wszystkie działania, które mogą efektywnie upowszechniać kuchnię roślinną.